Maak jij het beeld van Noord? Fotografeer voor Wikipedia // 23 april

Op zaterdag 23 april wordt in OBA Hagedoornplein in Amsterdam-Noord een bijzondere fotografiedag georganiseerd. Buurtbewoners met een smartphone en/of digitale camera gaan – na een speedcursus fotografie voor Wikipedia – de wijk in om objecten te fotograferen. Ze doen ook mee aan een fotowedstrijd diezelfde middag. Het is de bedoeling dat bestaande Wikipedia-pagina’s over dit deel van Amsterdam-Noord worden verrijkt met nieuwe, goede foto’s.

Op deze manier bestaat ook de kans je met andere ogen naar je eigen buurt gaan kijken. In slechts twee bibliotheken in Amsterdam wordt deze dag georganiseerd: in OBA Hagedoornplein in Noord en op 7 mei in OBA Cinétol in de Pijp. Beide zitten middenin een sterk veranderende buurt. Onnodig te melden wat er in dit deel van Noord is veranderd: Filminstituut EYE opende haar deuren, de Tolhuistuin in volop in beweging, de Ceuvel loopt over van de jonge, bewuste creatieve mensen, in de Buiksloterham worden zelfontworpen en milieuvriendelijke woningen gebouwd, het voormalige Mosplein en vrijwel de gehele Van der Pekbuurt worden grondig gerenoveerd. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat buurtbewoners aan deze dag meedoen. En dat zij vooraf zelf op Wikipedia naar objecten in de buurt zoeken die nieuwe foto’s kunnen gebruiken.

De dag duurt van 11.00 uur tot ca. 17.00 uur. Na een introductie verzorgt fotograaf Hannis Schilperoord een flitscursus fotografie. Daarna wordt geluncht en de taken verdeeld. Dan gaan de deelnemers in groepjes naar de gekozen objecten en maken hiervan foto’s. Omstreeks 15.00 uur is iedereen weer terug en worden de foto’s geladen en getoond. Een deskundige jury kiest de beste eruit.

Deelname aan deze leuke en leerzame dag is gratis, incl. lunch. De winnaar van de fotowedstrijd ontvangt een boekenbon ter waarde van € 100.

Aanmelden kan tot 21 april via hagedoornplein@oba.nl Laat je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer achter. Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen, minimum leeftijd is 18 jaar. Bent je geen buurtbewoner, schrijft dan een korte motivatie waarom je toch wilt meedoen.

Reacties


ilovenoord