Oranjefeest in de ‘Tent’ in Zunderdorp

Vandaag is het zover… De. Tent. Wordt. Opgebouwd. ‘De Tent’ als het kloppende oranje hart, het centrum van de Koningsdagwereld van 22 tot en met 27 april plus 4 mei Dodenherdenking. Ik was tot voor kort zeer zijdelings betrokken bij het ‘Tent-gebeuren’ en was vooral enorm Konginnedag aan het vieren in de Jordaan en later na landing in Noord (inderdaad aan het drummen met mijn Bruno en de Bruno van Bas Kok op de NDSM). Nu, als officiële bewoner van het mooiste (Zunder)dorp van Amsterdam en Waterland, is ’t en un momento dado zover: ik ga mijn allereerste tapdienst in de ‘Tent’ draaien.

En op z’n Amsterdams gezegd: ik schijt ervoor in mijn broek. Als nieuwe bewoner kom je binnen in een hechte gemeenschap vol geschiedenis, cultuur, afspraken, connecties en heel veel gemeinschaft. Ik voel me bevoorrecht dat ik in het prachtige Zunderdorp woon, ik heb ons keurig aangemeld bij de sleutelfiguren en ik vertel iedereen dat onze poes wel een echt geboren Zunderdorpse is, maar ben toch bang dat ‘t ‘m vooral zit in Oudhollands ‘werken voor je geld’. Hopla, geen gelul, gebak van Krul. Meedraaien in de ronkende motor van allerhande klussen, activiteiten en bijeenkomsten, die rondom Koningsdag en door het hele jaar plaatsvinden. En zowaar zal gaan geschieden, ik stort me op de tapdienst tijdens de Johnny en Anita/ Jaren ’80 feestavond. Hopende dat ik ’t er levend vanaf breng en ik hoop vooral, dat ik nog meer mooie, lieve, eigenwijze, oude, jonge, grappige en betrokken Zunderdorpers ga leren kennen. En zij mij. Biertje?

Hieronder het volledige programma van 7 (!) dagen Oranjefeest in Zunderdorp. Een ongelooflijk vol, rijk en divers programma. Enorme klus om voor elkaar te krijgen door inderdaad een hechte groep Zunderdorpers, die zich hiervoor inzetten. Wees welkom in Zunderdorp!

IMG-20160418-WA0003

Reacties


ilovenoord