Thuiskomen bij ONS

We hebben gewacht. We hebben heel lang gewacht. Maar uiteindelijk is Ot & Sien weer open! Ot & Sien of Café ONS, zoals het nu (ook wel) heet. Het terras aan de Overhoekszijde, met uitzicht op de A’DAM Toren, blinkt in de zon en we kunnen het dan ook niet weerstaan even af te stappen.

ons-03

 

Van binnen is ONS totaal vernieuwd. Geen kachel, geen piano maar een strak en zeker licht interieur. Al die rook- en frituur- geur is er uit, het flikkerend licht van de gokkast gedoofd. De Red Hot Chili Peppers schetteren wél weer heerlijk door de geluidsinstallatie, én ja, er zijn ook weer eieren op de bar! De tegeltjeswijsheid op het heren toilet is meteen een aanleiding voor een nieuwe openingzin.

ons-01

Op het terras is het als vanouds genieten. Mijmeren en wegdromen op deze heerlijke eerste lentedag. We nemen er eentje! Proost! ONS is de nieuwe frisse Ot & Sien, en dat voelt als thuiskomen.ons-02

Al sinds 1820 zit er een café op de plek van ONS. De oudere Noord-bewoners kennen het vooral als Café Trefpunt. Begin jaren ’90 is de kroeg hernoemd naar Ot en Sien. In 2016 hebben we Ot en Sien afgekort naar café ONS

Reacties


ilovenoord