Tips voor Koningsdag in Noord

Nog een weekje en het is Koningsdag! Het centrum wordt weer overspoeld door provincialen, boeren en toeristen die zich lamlendig manoeuvreren over de grachten in een oranje massahysterie. Gelukkig blijven we in Noord lekker relaxed. Wij hebben immers volop ruimte in ons stadsdeel voor ons feestje. Wat je allemaal kan gaan doen is weer niet op te noemen. We geven jullie een paar (inside) tips van onze crew!

Jeroen Kleijne sluit elk jaar zijn dag traditiegetrouw af bij Café ’t Sluisje:

“Mijn Koningsdag eindigt altijd dansend in de zon bij ’t Sluisje. Op 27 april spelen daar elk jaar de leerlingen van de muziekschool van het Engelse eiland Wight. Van de falset van Sting tot het zoete stemgeluid van Adele: deze muzikale talenten beheersen het hele scala van de popmuziek. Of je nou eerst naar ‘de stad’ gaat of warm draait op de NDSM: het Engelse popgeweld is de ideale afsluiter voor een geslaagde Koningsdag.” (foto: Lara Grispo)

kingsday-260415-LG5

Thera de Werdt woont in van der Pek en blijft het liefst lekker in de buurt hangen … :

“Voor hen die graag op koopjesjacht gaan, maar het dronken gelal van de binnenstad net iets te veel van het goede vinden, is de Van Der Pek een ideale uitvalsbasis. Kan je neefje een paar nieuwe schoenen gebruiken of moet je nog een cadeau voor de verjaardag van je tante kopen? Hier zijn altijd wel wat pareltjes te vinden. En wil je daarna stiekem toch even je vrienden in dat gekke centrum opzoeken, dan ben je in 5 minuten aan de overkant.  I <3 Van der Pekstraat!”

Bas Kok  struint over de NDSM-Werf en heeft altijd zijn vaste hangout bij de Trammetjes:

“Mijn favoriete plek is de NDSM-Werf. Bij voorkeur bij het drumstel van Bruno van Suzanne van Heese. Want mijn zoontje heet toevallig ook Bruno en is ook gek op drummen! Zijn oranje opblaaskroon is inmiddels lek. Iemand een nieuwe? ;-)”

bruno

Bert Abbing (onze webmaster) kan het eigenlijk niet zoveel boeien. Eerst maar eens even het hoofd leegmaken en daarna, als altijd, toch lekker aanschuiven bij onze crew waar we ook zijn … :

“Op Koningsdag zit ik op de racefiets, in een individuele tijdrit voor een polderrijder. Een vlakke rit – hoe kan het ook anders – over ruim 70 kilometer strak asfalt, door Waterland, langs de Wormer en door de Purmer tot Oosthuizen, langs de Markermeerdijk weer terug. Door oneindige vergezichten, onder zware wolkenluchten, over mooie dijkjes. De weersvoorspelling voor de 27ste is op het moment van schrijven nog volstrekt onzeker, maar de kans op een warme lentedag is aanwezig.  

Vertrek bij Krijtmolen langs NH-kanaal, onder Ring A10 door, linksaf Oeverlandroute, Pieter Weerspad, om Landsmeer heen, Scheepsbouwersweg, linksaf tussen volkstuintjes door, Het Luijendijkje, Twiske (knooppunten 19, 16, 15, 13), Oostzanerrijweg, langs spoor noordelijk richting Purmerend, Wormerpad linksaf, spoor oversteken, Zuiderringdijk volgen, Munnikdijkweg, Oude Provincialeweg, Neckerstraat (nu afgesloten, omleiding Verbindingsweg, Kanaaldijk volgen), Neckerdijk, 2x links bij stoplichten, Oostdijk volgen tot Oosthuizen, Warder, langs dijk naar Edam, Volendam, Monnickendam, Zeedijk, Gouw, Zuiderwoude, Aandammergouw, Poppendammergouw, Belmermeer, randje van Broek, linksaf Volgermeerpolder, Zunderdorp, Buikslotermeerdijk, langs golfbaan, langs NH-kanaal en weer terug.

Daarna: NDSM, de Ceuvel, Soepboer of andere plekken waar het feest is in Noord.”

Sanne van den Aakster gaat naar het Zonneplein, een mini-Koningsdag-evenement;

“Roos Burger van het recent geopende Lokaal Spaanders a/h Zonneplein barst van de energie en organiseert aan de lopende band leuke evenementen voor jonge gezinnen (kledingruil, kindermasseur, yogales) bij hun nieuwe koffietentje / interieurwinkel. Geen verrassing dus dat ze ook voor Koningsdag weer vrienden, buren en familie heeft opgetrommeld om een feestje te maken. Er hebben zich al tientallen gezinnen aangemeld voor een vrijmarkt tussen 13.00-17.00 uur ’s middags. Er wordt zelfs gesproken over een zweefmolen. En: lekkere hapjes en drankje gegarandeerd. Laat dat maar aan Lokaal Spaanders over.”

Ikzelf, Luc Harings, kan NDSM Vrijhaven niet weerstaan:

“De eerste drie edities van NDSM Vrijhaven was ik de kapitein van de ilovenoord feestpont en daarmee heb ik mijn hart verpand aan deze plek. Vorig jaar draaide mijn zoon zijn favoriete plaatjes bij Kingspray van StreetArtToday, die aan een immens graffiti museum bouwt op de NDSM, en dit jaar is ie weer van de partij. Wellicht met zijn 8 jaar oud de jongste DJ op de Werf. Een selfie met DJ Sol is 50 cent en zo spaart ie zijn plaatjes bij elkaar.

Verder struin ik als altijd over de werf. Van een knuffel bij Sjoerd van Pllek naar een drankje met Jasper van Noorderlicht, langs de Trammetjes een tosti etend, zwetend vooraan staan bij de hypnotiserende beats van These Guys, om uiteindelijk uit te puffen ergens met een bio-patatje van het Pontstation. Of zoiets dergelijks.”

kingspray

Fijne Koningsdag! We komen elkaar vast tegen!

Reacties


ilovenoord