Tussen ijzer en staal – 70 jaar NDSM // 17 april

De NDSM (Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij) bestaat dit jaar 70 jaar. Waar het gros van de bevolking Amsterdam-Noord, zich in het zweet werkte tussen staal en ijzer, floreert nu onze wereldberoemde werf als een van de hipste creatieve hotspots van Europa. Op 17 april opent “Tussen ijzer en staal” in Nieuw Dakota, een multimediale installatie die de bezoeker in de geschiedenis onderdompelt.

ijzer-staal-03

De NDSM-werf bestaat zeventig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum herbeleven we de dagen van weleer: met video, licht, historische objecten, archiefmateriaal, geluid en kunstwerken van Hélène Min biedt een multimediale installatie de bezoeker een unieke ervaring.  Laat je onderdompelen in de sferen van de werf  en ervaar hoe het was om als arbeider op de scheepswerf te werken. Historische werf  en culturele zone smelten samen tot één geheel.

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 17 april tot en met 22 mei.

Reacties


ilovenoord