Möhlemanns & Köhlemanns #2: prachtboeken op de planken bij Pllek

Na een gloedvolle eerste aflevering eind vorig jaar, brengen Boekhandel Over het water en Pllek wederom de literaire talkshow ‘Möhlemanns & Köhlemanns doen boeken’. Op de avond van Moederdag komen gastheren Thomas Möhlmann en Chris Keulemans met boeken naar de NDSM-werf.

Veel boeken, een boekhandelaar en twee mannen die geestdriftig over boeken kunnen praten: Möhlemanns & Köhlemanns is een live programma over boeken in al hun hoedanigheden. Chris Keulemans en Thomas Möhlmann interviewen drie schrijvers over hun nieuwste pennenvruchten, deze keer een fictiedebuut uit Noord, een reisverhaal met rouwrandjes en het langverwachte nieuwe boek van de schrijver van Over het water. Tussendoor praten zij met elkaar en met boekhandelaar Lot Douze over boeken die ze bezighouden, aanraders, lievelingsboeken, belangrijke boeken, boeken voor moeders! Er zijn bovendien mooie boeken te winnen in de boekenquiz.

Line-up: Hans Maarten van den Brink, Roos van Rijswijk en Samira Dainan.

Dijk is de langverwachte tweede roman van Hans Maarten van den Brink over vergankelijkheid en weemoed. Ging Van den Brinks pareltje Over het water (yep: naar dit boek vernoemde Lot inderdaad haar boekwinkel!) over ontluikende vriendschap, Dijk gaat over de afstandelijke intimiteit (of intieme afstandelijkheid?) van collega’s. Je kan jarenlang tegenover elkaar op kantoor zitten, samen sjekkies roken, op pad gaan door het hele land, maar wat weet je eigenlijk van de ander?

Ex-boekhandelaar Roos van Rijswijk verraste onlangs lezend Nederland met haar prangende debuutroman, Onheilig. In fragmentarische en opsmukloze stijl ontvouwt Van Rijswijk haar vertelling over een bittere en terminaal zieke vrouw en haar weggezworven zoon die elkaar na twee jaar zonder contact weer proberen terug te vinden.

Samira Dainan schreef Veertig dagen over de rouwperiode na de dood van haar vader. In haar reisverhaal annex herinneringenboek schrijft ze niet alleen over haar eigen verdriet, maar ook over rouw in andere culturen. Dainan is bekend als zangeres, onder andere samen met de Amsterdam Klezmer Band. Wie weet zingt ze ook wel voor ons…

Terwijl Thomas en Chris praten met hun gasten en elkaar, is de bar achterin de zaal open. Als je bij Pllek gegeten hebt, krijg je het eerste drankje gratis. Tijdens het programma kun je de boeken van de genodigde schrijvers winnen & na afloop kun je ze kopen!

  • Möhlemanns & Köhlemanns doen boeken
  • Donderdag 8 mei, zaal open 20.00; aanvang programma 20.30
  • Pllek, TT Neveritaweg 59, Amsterdam
  • Entree: online bestellen voor € 8,00 via deze link of  via een mailtje naar: lot@boekhandeloverhetwater.nl

Reacties


ilovenoord