‘Ondersteboven van de Noord/Zuidlijn’ … laatste Open Dag // 4 juni

‘Ondersteboven van de Noord/Zuidlijn’, dat is het motto van de Open Dag op zaterdag 4 juni. Op deze dag kunnen Amsterdammers (en andere geïnteresseerden) afdalen in metrostations van de Noord/Zuidlijn en met eigen ogen de voortgang bekijken.

Hoogtevrees
In station Vijzelgracht kan iedereen zijn hoogtevrees testen op de langste roltrappen van de Benelux. Bij station Rokin ontdek je onder 5 parkeerdekken op 23 meter diepte het perron, dat al bijna klaar is. En publiekslieveling metrostation Amsterdam CS, ook wel ‘de Kathedraal’ genoemd, moet je gewoon een keer gezien hebben. Bovengronds kunt u bij Station Noord voor het eerst onder de indrukwekkende stalen stationskap lopen, straks wordt dit een van drukste OV-knooppunten van Amsterdam.

Laatste keer
Het is waarschijnlijk de laatste keer dat er een open dag wordt georganiseerd voordat de stations in gebruik genomen worden. Daarom kunnen nu nog zoveel mogelijk Amsterdammers zich (kosteloos) inschrijven!

Voorwaarden voor deelname:

  • Deelname aan de open dag is op eigen risico.
  • Kinderen vanaf 6 jaar mogen deelnemen; tot 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • Je moet in een goede conditie en goed ter been zijn en geen hoogtevrees hebben. Er zijn steile trappen op de routes, geen liften.
  • Kledingvoorschriften: wij adviseren een lange broek en stevige schoenen te dragen. Slippers en hoge hakken zijn niet toegestaan.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Je gaat akkoord met de ‘spelregels’ voor het bezoek van de stations.
  • Vergeet niet om op 4 juni de bevestiging mee te nemen, geprint of digitaal.

image002

Reacties


ilovenoord