Theatervoorstelling ‘Over/bruggen’ … crowdfund je mee?

Over/bruggen wordt een bijzondere theatervoorstelling op locatie in Amsterdam Noord. Acteurs en buurtbewoners zullen samen het verhaal gaan vertellen van twee rivaliserende families uit Noord die het bloed onder elkaars nagels vandaan halen. Over/bruggen zal spelen in de weekenden tijdens het Fringe Festival, op 2, 3, 4 & 9, 10 en 11 september 2016. Er is nog wat hulp nodig om dit project te realiseren, dus crowdfund je mee?

Over/bruggen wordt een Amsterdam-Noordse versie van West Side Story met veel humor, die maar op één plek gespeeld kan worden: bij twee oude benzinepompen aan weerszijde van de snelweg in het Noorderpark, ook wel bekend als de Roze Tanker en de Gele Pomp, die met elkaar worden verbonden door twee fietsbruggetjes. Deze bruggen verbinden de twee delen van het Noorderpark en symbolisch ook de twee delen van Noord die van elkaar gescheiden worden door de snelweg.

Aan de ene kant staan de hardwerkende oude Noorderlingen die al generaties lang aan deze kant van het IJ wonen, aan de andere kant de nieuwe Noorderlingen die het drukke centrum zijn ontvlucht en blij zijn eindelijk een fijne koopwoning met grote tuin te hebben gevonden, op fietsafstand van de pont. De één klaagt over de huren die door de komst van de yuppen de pan uit stijgen, de ander vindt dat de buurt wel een sociale opknapbeurt kan gebruiken.

We willen in de Tanker en de Pomp!

Om de voorstelling ook daadwerkelijk op deze locatie te kunnen realiseren, hebben we je hulp nodig! Het verhaal van Over/bruggen is onlosmakelijk verbonden aan de Roze Tanker en de Gele Pomp, maar om deze locaties voor een aantal repetities en tijdens de voorstellingsperiode af te huren, hebben we steun nodig. Naast de huur zullen we het opgehaalde bedrag besteden aan het decor, zodat de benzinepompen voorstellingsklaar gemaakt worden.

Wie heeft dit eigenlijk bedacht?

De voorstelling is een idee van theatermaakster Anne Stoop, die op weg naar broedplaats De Modestraat op het Buikslotermeerplein altijd langs deze bijzondere plek fietst. Tijdens haar studie ontwikkelde ze al een liefde voor het deel van Amsterdam ‘aan de zonzij van het IJ’, waar ze tot haar spijt zelf nog steeds niet woont. In 2014 maakte ze samen met Nicoline Raatgever de korte muziektheatervoorstelling ‘Het lijkt hier wel fucking Venetië’ in Tuindorp Oostzaan, gebaseerd op de plaatselijke dijkdoorbraak van 1960. Nu gaat ze samen met regie-assistent Elke Schouten op zoek naar de huidige spanningen in Noord. Ze worden hierbij ondersteund door schrijver en geboren en getogen Noorderling Sebastiaan van Loenen.

Reacties


ilovenoord