Zomer Doe Boek 2016 – mét ilovenoord zomeragenda!

Vanaf vandaag ligt de tweede editie van het Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord in de winkel. Volgens mij zijn we erin geslaagd om opnieuw een boek te maken dat leuk is voor oude én nieuwe Noorderlingen. Handige toevoeging aan het boek is dit keer de uitneembare zomeragenda, gemaakt in samenwerking met ilovenoord, zodat je de komende maanden niets hoeft te missen! We hebben voor het Zomer Doe Boek onder meer interviews gehouden met bewoners van de nieuwe wijken van Noord, die zonder uitzondering enthousiast zijn over het zonnigste stadsdeel van Amsterdam. Ook hebben we een kijkje genomen in de keuken van een aantal populaire restaurants. Met de speciale ‘inburgeringstest’ van het Zomer Doe Boek kunnen lezers hun kennis van Noord beproeven – en een etentje winnen bij Hotel de Goudfazant!

In het Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord kun je verder van alles lezen over wat er deze zomer in het stadsdeel te zien en te doen is. Natuurlijk staat in het boek een verhaal in over de onlangs geopende A’DAM Toren, een nieuwe trekpleister van Noord. Het Zomer Doe Boek komt met uitgebreide overzichten van de zonnigste terrassen en leukste restaurants. Booteigenaren vertellen over hun favoriete ligplaats; prominente Noorderlingen betuigen in interviews van hun liefde voor het stadsdeel. Deze en andere verhalen zijn van prachtige foto’s voorzien door de Noordse fotografen Maaike Koning en Jitske Schols. Ook ilovenoords eigen Bas Kok en kinderboekenschrijfster Fiona Rempt zijn voor de editie van 2016 in de pen geklommen. Susy Cascado heeft weer de mooie vormgeving gedaan. Op 18 mei heeft komiek en tv-presentator Klaas van der Eerden (geboren in Zunderdorp) het eerste exemplaar uitgereikt aan acteur Frits Lambrechts.

Uitreiking

De tweede editie van het Zomer Doe Boek is een vervolg op de succesvolle eerste uitgave, waarvoor we in 2015 veel lof kregen van lezers en pers. De oplage van 6.000 exemplaren was binnen enkele maanden uitverkocht. Ik schreef het samen met Menno Bosma en Klarianne Roseboom, met wie ik een kantoor deel boven café ’t Sluisje. Samen maakten we ook het eerste Engelstalige boek over Noord, ‘Discover the North: The Sunny Side of Amsterdam’ (maart 2016).

De prijs van het Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord is € 6,95. Het boek is in Noord onder andere verkrijgbaar bij boekhandel Van der Plas, boekhandel Over het Water en café ’t Sluisje. Natuurlijk kun je het boek ook bij ons bestellen via info@zomerdoeboek.nl.

PS Zaterdag 21 mei zijn we met zijn drieën aanwezig bij boekhandel Van der Plas (Buikslotermeerplein) om het boek te promoten en desgewenst te signeren. Kom gerust even langs!

COVERILN

Reacties


ilovenoord