Over het IJ festival: 10 dagen lang avontuurlijk theater op bijzondere plekken in Noord

Over het IJ Festival presenteert tien dagen lang van 8 t/m 17 juli spraakmakend theater op bijzondere binnen- en buitenplekken in Amsterdam-Noord en op de NDSM-werf. Jong, veelbelovend en gevestigd theatertalent ontmoeten elkaar hier en bieden jou een innovatieve kijk op de stedelijke omgeving en de verhalen achter de bewoners van de stad.

Op de NDSM-werf aan de oever van het IJ vind je het festivalhart (i.s.m. Pllek) als boeiende ontmoetingsplek waar je onder het genot van eten en drinken aan lange  tafels de theatermakers kunt ontmoeten. Uiteraard ook weer het iconische Zeecontainerprogramma met dit jaar een speciale internationale editie in het kader van het culturele programma van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie: Europe by People, FabCity.

wijkmaker

Een bijzonder onderdeel op het Over het IJ Festival programma: ‘De Wijkmakers’. Neem je fiets mee en ga op tour langs de bewoners in Amsterdam-Noord. Vier zogenoemde Wijkmakers kregen vanuit het festival de vraag om zich een half jaar lang te verdiepen in de wijken in Amsterdam-Noord en presenteren in de route hun resultaten. Toegankelijk met een Festivalbandje.

Kom je ook?

Reacties


ilovenoord