FC HYENA: Cult aan het IJ

FC HYENA is géén voetbalclub. Ook géén voetbalkantine. FC HYENA is het nieuwste vriendje van Café Modern, de Goudfazant en Radio Royaal. En dan snap je het wel. Het is dus totaal iets anders. FC HYENA is een Film Club, wijnbar en petit resto, volgens de entree.

Maar het is ook een stapel strips op een rond tafeltje. En een waanzinnig terras met duikplank. Pus dé collectie voetbalplaatjes om je vingers bij af te likken. De ene zaal knalblauw met stoelen uit de jaren vijftig. De andere met kneiter-oranje-design-banken waar je nooit meer uit wil komen, plus een luikje naar de bar. FC HYENA is vooral ook geel, groen, blauw & oranje, maar ook iets met hele grote doorgestreepte letters met een wazig wit gordijn erover. En pas op met naar het toilet gaan, er hangt iets boven je hoofd. En nee, dat oldskool-bordje-met-nummers werkt wél, maar je mag eigenlijk niet op de knopjes drukken. En de pizza is erg lekker!

FC HYENA is dé totale cult aan het IJ. En het klopt ook nog. Hoera! Dus ga kijken mensen!
Aambeeldstraat 24, naast de Ponthaven.

fc-hyena-01
fc-hyena-02
fc-hyena-03
fc-hyena-04
fc-hyena-05
fc-hyena-06
fc-hyena-07
fc-hyena-00
fc-hyena-08

FC HYENA is behalve een bioscoop ook een wijnbar en petit restaurant. We hebben een bijzondere verzameling vin nature afkomstig van een aantal gerenommeerde wijnboeren. Veel van onze wijnen zijn ook per glas verkrijgbaar.

Ons petit restaurant heeft een kleine kaart met gerechten die vrijwel uitsluitend uit onze houtoven komen.

foto’s: ilovenoord

 

Reacties


ilovenoord