Ode aan The Dutch Windmill

Een respectvol eerbetoon aan Olympisch kampioen boksen Bep van Klaveren prijkt vanaf 1 september 2016 op zijn boulevard in de sporttoppersbuurt van Amsterdam-Noord. Bep was “one of rings most feared and old time greats”. Het beeld heeft een grootse afmeting van circa 150 meter, dit is een speelse verwijzing naar de grote reach van Van Klaveren. Het voetenwerk van Van Klaveren was fenomenaal, dit maakt het logisch dat het beeld beloopbaar is. Op de Bep van Klaverenboulevard loopt u dan ook over zijn bijnaam: THE DUTCH WINDMILL. Het beeld is robuust uitgevoerd, het kan ook zonder bokshandschoenen worden belopen.

aerial-bep-van-klaverenboulevard-lo-res
De aanleg van Noorderwarmte, met een pijplijn door de Bep van Klaverenboulevard, maakte herbestrating noodzakelijk. Besluitvormers en aanwonenden waren direct enthousiast voor het overtuigende ontwerp van Fred van Mourik.

Reacties


ilovenoord