Hart – Lopen

Als je op 36 km van de in totaal 42,195 er zo uitziet – zoals Marleen eruitziet op de foto hierboven, dan kan het niet anders zijn, dan dat ze iets kan en dat ze iets weet. Marleen Haakma, geboren/getogen/wonende Noordeling, ademt hardlopen, laat sport in vloeibare vorm door haar aderen lopen en is de meest Mindfulle vrouw die ik ken. Je zou onder de indruk kunnen raken van haar kaarsrechte houding (ik gok vanwege haar turn – en schoonspringverleden) en zeer kalme oogopslag, maar zodra haar grote brede glimlach openbreekt – verschijnt de zon en voel je de warmte. Dat alleen, is al mindful, toch?

Haakma certificeert zichzelf naast haar carrière voor de rechtbank van Amsterdam, tot hardloop instructeur, personal coach en specialiseert zich in Mindful Run, ook als instructeur. Mindful Run gaat over hart-lopen in plaats van hardlopen. Het is een combinatie van hardlopen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Door te trainen met volle aandacht en focus op je ademhaling ervaar je meer rust en energie. Daarbij leer je beter voelen en ‘te luisteren’ naar je lichaam, waardoor je beter en makkelijker gaat hardlopen. De technieken die je tijdens de cursus leert, kun je ook in het dagelijks leven en werk toepassen.

  • Een cursus Mindful Run, door Marleen begeleid, start op vrijdag 28 oktober (5 x) in Noord, steeds van 09:00 – 10:30, vanaf Sportpark Kadoelen, parkeerplaats Vikingpad 41-44.
  • Kennismaken, proefdraaien en uitproberen met Marleen en haar aanpak kan ook! Tijdens Kuuroord Ceuvel op 29 oktober tijdens 24HNoord.

Reacties


ilovenoord