NDSM OPEN // 8 oktober

Zaterdag 8 oktober is er weer NDSM OPEN. Dé kans om alle ateliers van meer dan 60 kunstenaars te bezoeken en je te laten verleiden door alle moois wat de werf (nog) te bieden heeft. Bij het laatst uitgebrande trammetje van stichting Trammeland kun je even afscheid nemen, en een kunstwerk maken van de overgebleven resten. En vanaf de grote deur van de Lasloods kijkt Anne, gemaakt door de legendarische Eduardo Kobra, je uitdagend aan: ‘Let Me Be Myself’!

Op zaterdag 8 oktober van 12:00 tot 18:00 gaan de deuren van de grootste broedplaats van Europa weer open en is er veel te zien en te beleven voor jong en oud. NDSM OPEN biedt een dagprogramma van 12:00 uur tot 18:00 uur. Er komen speciale installaties van kunstenaars Henk Schut en Loi Che Rakhorst in de grote hal van de loods en een fototentoonstelling van de eerste Turkse gastarbeiders op de scheepswerf (sneak preview vanaf zaterdag, officiële opening op zondag).

ndsm-open-01

Speel het Kat & Muis spel van Hopebox, proef eetbare insecten terwijl je video art bekijkt, test je circus-talenten met Circus Kristal, kom kijken naar de kindertheatervoorstelling Vos en Haas van het Monsterverbond en doe mee met het Elvis Karaoke. Maar loop ook vooral rond en neem een kijkje in de ateliers waar de kunstenaars hun werken speciaal voor jou hebben uitgestald. Aan het einde van de dag zaterdag komt iedereen bij elkaar in de grote hal voor een feestelijke afsluiting.

Binnen de monumentale Scheepsbouwloods, met zijn 20.000 m2 zo groot als tien voetbalvelden, vind je de Kunststad waar alle ateliers zijn gebouwd door de kunstenaars zelf. Ook onder de historische X-Helling, waar ooit immense schepen ter water gelaten werden, zijn eigenzinnige ateliers te vinden.

NDSM OPEN: laat jezelf verrassen!

Eduardo Kobra – Anne Frank  (240m2) “Let me be Myself” // foto via StreetArtToday

Reacties


ilovenoord