Noord krijgt reeks spectaculaire ADE avonden met de komst van Shelter

De Shelter. Hij is nog even dicht. Maar volgende week gaat het losbarsten onder de A’DAM Toren. Waar ooit een betonnen fundering voor de tweede keer werd gestort tijdens de bouw van de iconische Shell Toren, is nu een heuse nachtclub uitgegraven. Shelter, met een knipoog naar Shell en het zoeken naar onderdak. Met een 24 uurs vergunning op zak, een nieuwe aanwinst voor Noord. Vanaf 20 oktober start ADE, het Amsterdam Dance Event hier met vier spectaculaire avonden.

shelter-02

Jackmaster, Tom Trago, Sluwe Vos, Moodyman, Legowelt, Voices of the Lake en nog veel meer!

Voor ADE heeft Shelter een programma van vier nachten uitgestippeld waarin een eigenzinnige selectie aan artiesten voorbij zal komen. De internationale openingsavond op donderdag 20 oktober is in handen van bejubeld platenkenner Jackmaster. Voor deze Jackmaster & Numbers Present Mastermix ADE avond heeft de Schotse maestro niet de minste collega’s uitgenodigd. Zo zijn die avond lokale helden Tom Trago, De Sluwe Vos en William Djoko, én Jack’s jeugdvriend Jasper James te horen. Ster van de avond is Moodymann, de enigmatische verschijning uit de cradle van de dance: Detroit.

Op vrijdag 21 oktober komt het iconische Rotterdamse platenlabel Clone Records naar Shelter toe voor een showcase met vijf vormgevers van hun sound. Niet te missen die avond is het Motor City electro geluid van DJ Stingray. Daarnaast bestaat de line up uit Serge, oprichter en het brein achter het instituut uit de Maasstad, en hechte Clone familieleden I-F en Legowelt. De Canadese Project Pablo rondt het lijstje af.

Zaterdag zal het Madrileense techno label Semantica hun tienjarig bestaan in Shelter vieren met een showcase bestaande uit de Belgische Peter van Hoesen, een artiest die al jarenlang furore maakt met zijn aangrijpende, duistere technogeluid. Marco Shuttle, label baas Svreca en SHLTR zullen de drijvende kracht zijn achter deze avond. De absolute hoofdact is echter Voices From The Lake, het Italiaanse live techno duo bestaande uit levende legende Donato Dozzy en vaste compagnon Neel.

Nadat de club opgewarmd is door een nog nader bekend te maken lokale artiest zal op zondag 23 oktober de Nederlandse techno veteraan Joris Voorn de avond leiden met een extended DJ set.

shelter-01

En kun je niet wachten?

Stiekum gaat de Shelter déze week al open met twee test-avondjes!

We’re officially opening during ADE, but not without a proper test run beforehand.
Witness Shelter on the 14th and 15th of October. No presale. Only tickets at the door (€5,-).

LINE UP

San Proper
Tsepo

Zie jullie in de Shelter!

 

Reacties


ilovenoord