De ‘petit boulanger’ van het van der Pekplein: Dolzon

Na twee jaar in weer en wind op de markt gestaan te hebben lacht Eric Dolzon nog steeds. Ik ken hem eigenlijk niet anders. Wekelijks spraken we elkaar en de spanning nam de afgelopen maanden wel toe. “Ik droom alleen nog maar van de inrichting”, panikeerde Eric af en toe. Nu staat ie dan eindelijk in zijn eigen zaakje aan het van der Pekplein met zijn vrouw élke morgen (behalve op dinsdag) vanaf 7 uur de lekkerste handgemaakte broden, crossaint, pain au chocolat, muffins en andere broodjes te bakken.

dolzon-07

Als de deur open zwaait waan je je meteen in dat éne franse bakkertje, waar je altijd over vertelde tijdens verjaardagen, van op je vakantie in Frankrijk die ene warme zomer. Handgemaakt brood en andere lekkernijen (o.a worsten) gemixed met wat aparte brocanterie, die ook te koop is, slaan de boventoon in het interieur. De geur van het verse brood, dat net uit de oven komt, brengt je meteen weer even terug naar die zomer.

dolzon-03

Er staat een klein tafeltje waar je een bakje filterkoffie kan wegslurpen onder het genot van een crossaintje. Koffie met creamer dat wel, hoe Noords kan het dan toch zijn. Geen fancy cappuccino of iets dergelijks. “Zo’n machine is veel te veel werk”, ligt Eric toe. “Maar het moet natuurlijk ook geen buurthuis worden”.

dolzon-06

Ondertussen druppelt de ene na de ander klant de zaak binnen, en verlaat de zaak met een glimlach en een brood onder de arm. “Ja, Luc.” Lacht hij maar weer eens. “Ik zit hier nu prima; dit had ik nooit kunnen dromen. Dan maakt het niet uit dat ik elke morgen om 6 uur in mijn auto stap om vanuit Almere hier te komen bakken”.

Oh ja, Eric staat nog steeds ook op de markt. “Ik vind het eigenlijk veel te leuk om dat te missen, je kent me toch?”

dolzon-01

Dolzon is elke dag (behalve dinsdag) open op het van der Pekplein nummer 15A van 07:00 uur tot 19:00 uur

dolzon-05

Reacties


1 Comments on this post

  1. […] original blog written for ilovenoord.nl:Luc Harings (30 nov 2016) – translation: Anke […]

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord