‘Onzichtbare Verhalen’, iedereen heeft er wel een …

Mijn buren heb ik pas echt leren kennen toen het slecht met me ging. Ik had behoefte aan een praatje en bracht mijn verhaal naar buiten. Mijn buren betekenden op dat moment voor mij de wereld door ruimte te geven en een luisterend oor. Het verhaal bracht mij in contact met mijn buren met Antilliaanse, Turkse en Marokaanse achtergronden. Onzichtbare verhalen, iedereen heeft er wel een.

Samen met de Mo’s De Mannengroep van der Pek en Noorderling Ozan Turkdogan heb ik ‘Onzichtbare Verhalen’ opgezet, een reeks dialoogbijeenkomsten om bewoners met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. Jongeren uit de buurt leiden we op tijdens de reeks tot gespreksleider. Zij spelen een glansrol tijdens de bijeenkomsten en begeleiden de dialogen.

onzichtbaar-02

‘Als je hem dus wilt begrijpen
luister dan niet naar wat hij zegt,
maar veel meer naar wat hij niet zegt.’
– Khalil Gibran –

In ons programma willen we het kwetsbare thema van radicalisering aansnijden, iets dat jongeren uit onze buurt persoonlijk kennen of rakelings mee te maken hebben. Zo zal een gederadicaliseerde jongere die ooit afreisde naar Syrië aanstaande zaterdag zijn verhaal delen met het publiek. Wat zorgde bij hem voor het kantelpunt? En hoe heeft hij zijn verhaal gedeeld met zijn vrienden of buren?

Onzichtbare Verhalen #2

Aanstaande zaterdag 12 november 17.00-20.00u in het Tuinhuis van de Tolhuistuin organiseren we Onzichtbare Verhalen #2. Verhalen die zich achter de voordeur afspelen in Noord, zetten we in het licht. Er staan bijzondere sprekers op het programma zoals een gederadicaliseerde jongen uit Noord, de advocaat in de grote ‘jihadzaak’, blogger Badr Youyou en onze eigen Vogelbuur Floor Hallema – oprichter van bewonersplatform De Vogelburen.

  • 9 december 15-17.00 is er een openbare presentatie van ons programma in de Burgerzaal van het Stadsdeelkantoor.
  • Wil je er ook bij zijn? Meld je dan even aan bij elien@urban-tribes.net
  • Voor meer info: urban-tribes.net

onzichtbaar-03

foto’s: Studio Value – tekst: Elien van Riet | Urban Tribes

Reacties


ilovenoord