220 vleesschotels voor de voedselbank in Noord

Gisteren nam de Voedselbank Amsterdam Noord, onderdeel van het Leefkringhuis, een cheque in ontvangst t.w.v. € 2.500. Het bedrag werd geschonken door Bring at Work uitzendbureau. De donatie wordt besteed aan 220 vleesschotels, die in de dagen voor kerst worden uitgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank.

Britt en Ingrid (BrIng) zijn de ondernemers achter Bring at Work. Zij zijn beiden geboren en getogen in Noord en mede daarom ook zeer aangegrepen door de problematiek in het tv programma ‘Schuldig’. Het speelt zich allemaal af om de hoek van de vestiging. ‘Wij begeleiden kandidaten middels uitzenden, werving en selectie naar een geschikte baan en dragen daarmee indirect al bij aan het voorkomen van armoede’ vertelt Britt Lischer Kreeft. ‘Maar wij kunnen niet iedereen helpen aan een nieuwe baan, want soms spelen er ook hele andere vraagstukken’.

Het feestelijke moment vond donderdagmiddag plaats bij Bring at Work op kantoor. Daarbij was de directeur van het Leefkringhuis Meredith Smit aanwezig, samen met een aantal enthousiaste cliënten en vrijwilligers. Er werd een toost uitgebracht en ook de pers was aanwezig. De aanwezigen kregen alvast een proefpakket mee.

De vleesschotels worden lokaal ingekocht bij slagerij Kaddour en bestaan uit een grote kip, een kilo kipkluifjes en een pond merguez worstjes. Volgende week woensdag en donderdag worden de pakketten uitgedeeld aan alle cliënten en daarbij zullen de dames van Bring zelf ook een handje helpen. ‘Het gaat goed met Bring at Work, dus willen we ook iets terug doen voor de samenleving’ vertelt Ingrid, zichtbaar geëmotioneerd. Dankzij de donatie kan de Voedselbank met de feestdagen in het verschiet iets extra’s geven aan de cliënten.

Vanaf volgend jaar willen de dames van Bring op structurele wijze iets terug doen. Daarom richten zij de Bring Foundation op, waarbij er per ingeleend uitzend-uur een vast bedrag wordt gespaard om te doneren aan een goed doel. Een unieke constructie, waarbij opdrachtgevers en kandidaten ook nauw zijn betrokken. Iedereen mag een goed doel of initiatief aandragen.

Reacties


ilovenoord