Crowdfund je Nederlands eerste ‘koffie-Canta’ mee voor Schoffies Koffie?

Schoffies Koffie presenteert Nederlands eerste koffie-Canta. Schoffies Koffie is een mobiele koffiebar met een zeer opvallend uiterlijk en een bijzonder verhaal. Het is de eerste tot mobiele koffiebar omgebouwde Canta in Nederland die je voorziet van een lekker kopje koffie en fungeert als werkervaringsplek voor jongeren. Dit zijn jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren die een eerste positieve werkervaring op willen doen.

De Schoffies (Zoe en Noortje en de jongeren samen) gaan de buurt door om koffie te verkopen. Ze geven begeleiding tot ze ook zelf op pad kunnen. Zo leren de jongeren om te werken en te ondernemen, om gastvrij en verantwoordelijk te zijn. Eigenlijk is het idee simpel: verkoop je koffie en zijn je klanten tevreden, dan maak je winst en kan de Canta blijven rijden.

De koffie-Canta is een ideale leerplek. Hij is klein en mobiel, dus het werk is overzichtelijk. Toch kom je op veel verschillende plekken met veel verschillende mensen: van wachtenden bij de pont naar ouderen bij een bejaardencentrum tot mensen in het park. In de toekomst zien ze een hele vloot Canta’s voor zich. Een rij succesvolle Schoffies die zijn doorgegroeid. Ze verkopen dan niet alleen koffie, maar ook Schoffies Tosti, Schoffies Sappie of wat ze ook maar voor zich zien.

Maar nu beginnen we bij het begin: de koffie-Canta. De Canta is er, maar om hem te laten functioneren als rijdende koffiebar is er nog heel wat nodig. Bijvoorbeeld, een mooie Italiaanse koffiemachine, een aanhanger, een spetterend uiterlijk en natuurlijk barista trainingen voor alle jongeren waarmee ze gaan samenwerken!

schoffies-koffie-01

Over Zoe

Mijn naam is Zoé. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als jongerenwerker bij stichting DOCK in Amsterdam-Noord. In al die jaren viel het mij op dat veel jongeren een afstand ervaren tot het schoolsysteem en de arbeidsmarkt. Ik zag onzekerheid, moeite met autoriteit, discriminatie, maar belangrijker nog: een gebrek aan erkenning en aandacht. Van uit dit gegeven is Schoffie Koffie ontstaan. Door middel van Schoffies Koffie kan ik mijn passie combineren met mijn ideaal.

Over Noortje

Mijn naam is Noortje. Ik ben zangeres en werk al sinds mijn zeventiende in de horeca. Ik combineerde de afgelopen jaren mijn liefde voor muziek met talentontwikkelingsprojecten voor jongeren. In de horecawereld heb ik alles geleerd over samenwerken, incasseren, stressbestendig en flexibel zijn, maar bovendien over iets voor een ander doen. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om te ontdekken waar hij of zij goed in is en gelukkig van wordt. Dit is voor mij het belang van Schoffie Koffie. Met jouw hulp kunnen we deze rijdende bar op de weg krijgen. Wij kunnen niet wachten om de motor te laten draaien, de bonen te vermalen en samen met de jongeren u te verblijden met een kop koffie, want zijn we niet allemaal een beetje schoffie?

schoffies-koffie-03

// fotografie : Catharina Gerritsen

Reacties


ilovenoord