Blus de brand van Trammeland! // 21 januari

Eind september 2016 is een van de mooiste nostalgische decors van de NDSM-werf volledig afgebrand. Namelijk de blauwe tram (bloedneus) van Stichting Trammeland. Trammeland is een creatief atelier dat bestond uit twee prachtige iconische trams, waar vanuit allerlei activiteiten georganiseerd werden; een speelplek voor jong en oud! Bandjes, theater, exposities, feestjes, workshops. Een plek waar iedereen altijd welkom is/was…!

Op 21 januari organiseert Stichting Trammeland een benefiet feest voor haar afgebrande tram. Het Noorderlicht café, op de NDSM-werf, stelt zich als locatie beschikbaar voor dit benefiet en zal een deel van haar winst doneren aan de Stichting. De dames van Trammeland hebben het voor elkaar gekregen hun favoriete band als bijdrage te laten optreden. Namelijk: De Kift. Met hun poëtische-melancholieke klanken brengen zij troost en hoop.

benefiet-02

Daarnaast speelt de energieke band Trikosis. Deze band speelde al vaker op feestjes van Trammeland en zal nu ook zijn vrolijke Balkan klanken laten klinken en menig beentje doen dansen. Vervolgens duiken we de diepe nacht in met DJ Heppie de Peppie. Naast al deze geweldige muziek wordt er een veiling gehouden waarvoor diverse kunstenaars een kunstwerk doneerde.

benefiet-01

De veilingstukken verschijnen volgende week op de Facebook pagina van Stichting Trammeland. De hoogste bieder wordt de gelukkige eigenaar van deze kunststukken. Er worden t-shirts bedruk, live geschilderd voor de veiling & meer.

Stichting Trammeland en al haar vrijwilligers zijn keihard bezig met het opknappen van onze nieuwe/oude tram. Deze werd gedoneerd door Stichting Beheer Collectie Amsterdam Vervoer Museum, in samenwerking met Electrische Museum tramlijn Amsterdam.

De opbrengst van de benefiet gaat dan ook naar; het opknappen, vervoeren, inrichten en heropbouwen van de tram en de Stichting. De dames van de Trammetjes zitten er al bijna 8 jaar en hebben keihard moeten vechten voor hun bestaan, en met succes! Uiteindelijk kregen ze een 10 jarig contract, hier zijn er nog ruim 6 van over.

Help mee de boel weer op de rails te krijgen, want  Trammeland wil door!

  • Voor donaties: NL 66 TRIO 0254 7857 43 tnv Stichting Trammeland,
  • Kun je er niet bij zijn en wil je op een andere manier je steentje bijdragen: trammetjes@gmail.com
  • Facebook pagina van Stichting Trammeland

Reacties


ilovenoord