Boeren tijdens de film mag

Sinds een paar weken kun je bij filmhuis FC Hyena met je baby naar de film. 

Een grote uitkomst voor mij. Want alsof 1 meneertje niet al druk genoeg was, ben ik sinds kort de gelukkige (en bij vlagen erg vermoeide) moeder van 2 (!) mannetjes in de dop.  Op zoek naar een vleugje leven ‘zoals het was’ zoek ik hartstochtelijk naar combinaties van activiteiten in Noord die kids- en babyproof zijn, maar ook mij kunnen bekoren. Ondanks dat ik heel dankbaar ben voor de toegenomen koffiefaciliteiten in Noord (cafeetje bij de nieuwe Bakkerszonen aan het Mosplein is een aanrader), wil je op een gegeven moment ook wel eens wat anders met je winterochtenden. Net toen de verveling begon toe te slaan, ontdekte ik dat het nieuwe filmhuis FC Hyena (naast de Goudfazant a/d Aambeeldstraat) sinds kort voorstellingen heeft voor jonge ouders! Jippie-ai-jee!!

Onder de naam Hyena Scream! kun je om de week op maandagochtend terecht met je baby voor een ‘aangepaste’ voorstelling. Denk niet baby-tv, want het gaat gewoon om de nieuwste films voor volwassenen. Verschil is dat het geluid zachter staat en het licht wat hoger. Kun je tenminste die speen terugvinden. Plus, er mag ongestoord geboerd en geprutteld worden, en zelfs een klein huiltje kan door de vingers. Daar zit natuurlijk wel een decibelgrens aan, maar daar hebben alle kleine aanwezigen zich tijdens mijn bezoekje aan gehouden.

Ik heb er enorm van genoten, niet in de laatste plaats omdat je heel ruim en relaxed zit. In plaats van een stoel heb je een bank, formaat loveseat tot je beschikking. Als je niet te lang bent kun je zelfs liggend borstvoeding geven. Kijkt misschien alleen een beetje moeilijk.

Er is elke 2 weken een andere, nieuwe film te zien, op maandag 16 januari was het The Founder. Prima film, al maakte de programmering me niet eens veel uit. Het is gewoon een hele fijne ‘time-out’ van de toegenomen kakofonie in mijn recent gegroeide gezinshuishouding.

Ook leuk om te weten: op woensdag-, vrijdag, zater- en zondagmiddag is er een mooie selectie kinderfilms te zien. Voor als je de babyfase al voorbij bent.

De volgende Hyena Scream! is op maandag 30 januari om 11 uur. En er zijn plannen om uit te breiden naar de vrijdag of woensdagochtend. 

Oja, als je vergeten bent te ontbijten: speciaal voor de ochtendklanten zijn er croissantjes en cake. Laaf jezelf er aan. Dat huishouden kan wel even wachten. 

Reacties


ilovenoord