De Mixtape Club zoekt (oudere) muziekverzamelaars

Noorderling Tristan Hupe sprak zijn buurvrouw dagelijks over het weer en niet veel meer. Toen zij was overleden hielp hij het huis leegmaken en kwam hij erachter dat ze een enorme muziekcollectie bezat van salsa muziek! Waarom hadden ze het daar nooit over gehad? Het had het begin van een muzikale vriendschap kunnen zijn.

Ouderen hebben vaak grote muziekcollecties, die zij hun hele leven hebben verzameld. Met de Mixtape Club gaan leden van de Muziekstraat Jessica Tucker, Rosanne Pollmann en Rosa Ronsdorf bij hen langs om te luisteren naar hun verhalen en helpen zij een selectie te maken voor de mixtape met een persoonlijk thema.

De Mixtape Club vraagt ook jongeren naar hun muziekcollecties. Of deze nu digitaal zijn of op vinyl dat maakt niet uit. Het delen van muziek en de emotie, passie en herinnering die daarbij gepaard gaat staan centraal.
Zo zal een 80-jarige muziekverzamelaar misschien een geliefde hebben ontmoet bij een speciaal nummer, en een 16-jarige ook. De muziek is verschillend, maar de emoties komen overeen.

De Mixtape Club is een initiatief van Jessica Tucker, een Amerikaanse muzikante die inmiddels zes jaar in Amsterdam woont. Eenzaamheid onder ouderen was het uitgangspunt voor Jessica’s idee voor de Mixtape Club. Met de Mixtape Club wil zij mensen met elkaar verbinden en een gesprek starten met behulp van herinneringen en muziek.

“Mensen leven dan wel in dezelfde buurt, van echte sociale interactie komt het niet: ieder blijft toch op zijn eigen eiland. Afkomst en leeftijd spelen daarin een grote rol.”

Het project is bedoeld voor muziekliefhebbers, mensen met een passie voor muziek. Jessica is daarbij opzoek naar een zo divers mogelijk publiek.

Aanmelden kun je via Rosa Ronsdorf: rosa@stichtingmuziekstraat.nl of 06-41594468

mixtape

foto bron: ‘Dust & Grooves’ boek van Eilon Paz – tekst: Rosa Ronsdorf

Reacties


ilovenoord