Wat is jouw stukje ilovenoord?

Jarenlang was de kop van de Sixhaven, bij het havenmeesterhuisje, m’n lievelingsplek in Noord. En misschien is dat nog steeds zo. Maar eigenlijk heb ik verschillende favoriete plekken. Want daar in de bocht van het Noordhollandschkanaal voor de Buiksloterdijk is het ook paradijselijk. Of anders de IJ-oever van Schellingwoude, waar paarden je tegemoet lopen. De Wilmkebreekpolder met koeien en schapen. Of de bocht in het Zijkanaal I waar het Paard van Noord dit jaar gaat herrijzen.

Toen ik onlangs hoorde van het ARCAM-project waarbij je een favoriet stukje Amsterdam kan adopteren, koos ik uiteindelijk een andere plek. Een die heel belangrijk is voor Noord en zelfs voor heel Amsterdam. Ik heb er zelfs een gedicht bij geschreven. En toch is de plek vrijwel onbekend…

Zo hebben veel Noorderlingen hun eigen lievelingsplek. Sommige mensen houden die graag geheim, anderen schreeuwen het liefst van de daken. Voor wie zijn favoriete plekje wil delen, is er nu een adoptieregeling bij ARCAM. Deze organisatie, gevestigd in het opvallende paviljoentje naast de zuidelijke ingang van de IJtunnel, gaat straks een stadsmaquette bouwen. Naast verhalen over beroemde mensen, komt ook de de niet-zo-beroemde Amsterdammer van nu aan het woord met een eigen plek in de maquette. Om dit te realiseren is ‘doneer en vertel’ het motto. Zet jij jouw stukje Noord op de kaart? Het kost 25 euro om hem officieel op de ARCAM stadsmaquette te laten plaatsen. Mocht je dat niet willen, laat dan hieronder bij de reacties weten wat jouw stukje ilovenoord is! En oja, wil je weten wat de mijne is, kijk dan op: http://www.stadsmaquette.amsterdam/verhalen/126:het-die

Jouw eigen plek op de kaart zetten?

Reacties


ilovenoord