Buurt Buddy’s en Beppies van start met ‘Koffidee?’

De Modestraat op het Buikslotermeerplein is een plek waar creatievelingen een studio hebben en vanuit daar ontmoetingen organiseren tussen kunstenaars, ondernemers en buurtbewoners. Met het initiatief Buurt Buddy’s en Beppies, roepen ze de buurt op mee te denken over de programmering en activiteiten die in de Modestraat georganiseerd worden.

Maina van Ierland, de eerste Buurt Buddy en Beppie, stelt zichzelf voor:

“Toen ik hier net woonde, kwam ik tijdens een zondags ommetje terecht op het Buikslotermeerplein, waar ik verdrietig werd van de slechte graffiti en de nog slechtere koffie. Bijna drie jaar later wordt er in Pleur en de Koek de beste koffie van Noord geschonken en nu ik met babyverlof ben, kom ik er regelmatig met mijn verse dochter. Tijdens zo’n koffie-uitje hoorde ik dat de locatie van de koffiebar, de Modestraat, een broedplaats is voor culturele evenementen.”

“In de Modestraat worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor en door Noorderlingen, waarbij de verschillende mensen uit de buurt met elkaar in contact komen. Zoals tijdens het Wereldrestaurant, waar door buurtbewoners wordt gekookt, gegeten en kennis gemaakt.”

Maina-van-Ierland

“Om te zorgen dat de evenementen die er georganiseerd worden passen bij wat de buurtbewoners willen, is het nodig dat wij als buurtbewoners laten weten wat we leuk vinden. Daarom ben ik Buurt Buddy en Beppie van de Modestraat geworden: ik mag ideeën spuien voor evenementen, vraag aan anderen om ook mee te denken en als ik echt enthousiast ben over een idee, help ik met de organisatie ervan. Misschien een workshop graffiti spuiten?”

Wil jij ook meedenken? Kom dan op op zondag 5 maart van 14:00 tot 16:00 naar de Koffidee! Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je ideeën uitwisselen met andere buurtgenoten en meedenken over wat er nog meer in de Modestraat georganiseerd kan worden.

Programma Koffidee:
14:00-14:15    Inloop
14:15-14:45    Kennismaking en introductie over de Modestraat
14:45-15:45    Brainstorm en uitwisselen van ideeën
15:45-16:00    Afsluitende borrel

Locatie: Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17

Wil je ook komen brainstormen? Je bent van harte uitgenodigd! Laat ons weten of je komt via: modestraat@broedstraten.nl of loop op 5 maart gewoon even binnen.

Door Maina van Ierland en Anne Stoop

Reacties


ilovenoord