Opening OBA Van der Pek // 8 april

Zaterdag 8 april is de feestelijke opening van OBA Van der Pek. De OBA is trots op deze nieuwe, bijzondere vestiging aan het levendige Mosplein in Amsterdam-Noord. Het gebouw in de Amsterdamse School-stijl (1923) is de kleinste OBA-vestiging, maar de plannen in dit bruisende deel van Noord zijn groot.

OBA Van der Pek

Met de verhuizing naar het hart van de Van der Pekbuurt geeft de OBA invulling aan zijn voornemen om de zichtbaarheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de buurtvestigingen in Amsterdam te vergroten. Directeur Martin Berendse: ‘OBA Van der Pek is een buurtgerichte ontmoetingsplek in de sfeer van Oud-Noord. Met veel ruimte voor werken, ontmoeten en leren, waarbij de collectie steeds wordt aangevuld met actuele boeken en andere media.’

oba-03

Programma zaterdag 8 april
Iedereen is van harte welkom om de opening van OBA Van der Pek te komen vieren. Er zijn activiteiten voor jong en oud:

  • 12.00 – 17.00 uur: Kinderactiviteiten op het Mosplein en in OBA Van der Pek in samenwerking met Hotmamahot en Stichting Accu.
  • 14.15 – 15.15 uur: Volksopera Noord en de Meezingers zingen uit het repertoire van Jos de Rooij. Zij omlijsten de officiële openingshandeling.
  • 15.00 uur: Officiële opening met het dagelijks bestuur van Stadsdeel Noord en Martin Berendse, directeur OBA.
  • 15.15 – 17.30 uur: Diverse culturele optredens: Boi Aki (jazz), Bernard Wesseling (dichter), rondleiding door oud-bewoner Herman Jaarsma.

oba-02

Reacties


ilovenoord