Paaldansen in Amsterdam-Noord? Jazeker! // 26 maart

Aanstaande zondag 26 maart is de officiële opening van Pole Dance Factory Amsterdam Noord, één van de grootste paaldansscholen van Europa! Paaldansen gaat een gigantische groei door en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de sport: het is een total body workout en verslavend om te doen. Je kan alles te weten komen over de sport paaldansen, de paaldansshows bewonderen en een lekkere cocktail van Vloeistof Enzo drinken!

Paaldansen in de lift

Paaldansen heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland en buitenland. De tijd dat het voornamelijk aan erotiek werd gelinkt, is voorbij. Steeds meer mensen beoefenen paaldansen als sport in hun vrije tijd. Van Onna: “Het is een total body workout en het belangrijkste van alles: het is leuk om te doen, dus erg geschikt voor mensen die de sportschool te saai vinden maar wel een killerbody willen. Daarnaast heeft het een sterk mentaal aspect, vaak heb je sinds je kindertijd niet meer op de kop gehangen, dus doe dat maar eens. Wij zien mensen na elke les met meer vertrouwen in hun lijf naar buiten lopen.”

Paaldansen combineert kracht, lenigheid, conditie en souplesse en qua stijl kan je er alle kanten mee op. Van Onna: “Je kan het echt als dansvorm beoefenen, het laat zich bijvoorbeeld makkelijk combineren met stijlen als moderne dans, jazz en hip hop, je kan het vrouwelijk en sexy maken door op hoge hakken te dansen of je kan het echt als krachtsport beoefenen, dat bepaal je helemaal zelf. Onze docenten hebben ook allemaal een andere specialisme waar ze les in geven. De een is gespecialiseerd in moderne dans, de ander in krachttraining en weer een ander in flexibiliteit. Zo is er voor ieder wat wils.”

Alle stijlen zijn mogelijk

Bij Pole Dance Factory Amsterdam kan je al deze stijlen ontdekken. Naast technieklessen op vier niveaus (beginners 1, beginners 2, intermediate en advanced), zijn er lessen Sexy Pole, Power Pole, Spinny Pole, Pol’ography, Strength&Flex, Get Flexy, Russian Exotic, Tricks on Heels, Twerk, Kidspole, Aerial Silks en Aerial Hoop. “Als je wilt beginnen met paaldansen, start je altijd met beginners 1 om de basis onder de knie te krijgen, die heb je nodig voor de andere lessen,” volgens Van Onna. Je hebt overigens geen dans- of sportervaring nodig om te beginnen met paaldansen. Van Onna: “man, vrouw, oud of jong: iedereen kan het leren.”

Reacties


ilovenoord