Doe jij mee met de workshop en videoproject van Abner Preis; ‘The Mask Maker and The Tree’?

Kunstenaar / verhalenverteller Abner Preis leidt samen met een aantal creatieven een gratis 3-daagse workshop in Amsterdam-Noord (NDSM-Werf) op 16, 17 en 18 juni. In deze workshop gaat men met een  diverse groep mensen een oude volksvertelling opnieuw opvoeren. De vertelling is bewerkt naar een verhaal rond een dorp met zombies die een pact sluiten met een magische boom om voor altijd gelukkig te kunnen zijn!

Je ontwikkelt samen met de kunstenaar, een theatercoach, choreograaf, kostuumontwerper en een film-crew, een opvoering van het verhaal dat vervolgens op video wordt opgenomen.En deze is dan te zien tijdens Over het IJ Festival!

Deelnemers gezocht uit Noord! Doe je mee?
We zoeken ongeveer 30 deelnemers die gezamenlijk dit kunstwerk willen maken, die willen zien hoe het intensieve, uitdagende en vooral leuke proces van het opvoeren van een verhaal eruit kan zien. Iedereen die wil en tijd vrij kan maken mag meedoen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit.

Je hoeft geen specifieke expertise of theater-ervaring te hebben, dit is een open oproep! We zijn daarbij blij met elke ervaring die meegebracht kan worden dus ook kostuummakers, acteurs, make-up artiesten, muzikanten, zangers zijn van harte welkom.

Voor de workshop bieden wij een artistiek team dat voor een leuke en spannende ervaring zal zorgen. Eten en drinken gedurende de oefen- en opnamedagen wordt verzorgd. Alle deelnemers worden uitgenodigd de uiteindelijke video te komen bekijken tijdens het Over het IJ festival, dat in juli op de NDSM-werf plaatsvindt.

Spreekt het je aan, meld je aan via maskmaker2017@gmail.com en doe mee!

foto: Abner Preis, The Villages Biggest Loser bij HKMV Dortmund, 2014 


Wie is nou Abner Preis?
Kunstenaar Abner Preis is een echte verhalenverteller. Hij werkt met verschillende media, zoals tekenen, installatie, video en fotografie, maar zijn werk kan het beste omschreven worden als participatieve performance. In samenwerking met grote groepen mensen brengt hij oude volksverhalen opnieuw tot leven. Daarbij maakt hij gebruik van de creatieve kracht en verbeelding van het deelnemende publiek. Preis wil kunst maken waarin het plezier van het creatieve proces een gedeelde ervaring wordt.


 

Reacties


ilovenoord