Magic Happens in Noord! Open ateliers Noord 20 en 21 mei

Vind je het leuk om kunstenaars aan het werk te zien in hun eigen atelier en ze alles te kunnen vragen over hun werk? Dan kun je je hart ophalen in het weekend van 20 en 21 mei. Dan worden de jaarlijkse Open Ateliers gehouden in Noord. In dit weekend ben je meer dan welkom om bij de kunstenaars van Noord langs te gaan en te zien waar de ‘Magic happens’.

Dit jaar zijn er meer dan 50 kunstenaar die hun werk aan het publiek laten zien. De kunstenaars zijn verspreid over heel Noord en je kunt je eigen route uitstippelen langs de kunstenaars die jou aanspreken. Via de website is een impressie van het werk van de kunstenaars online te bekijken en kun je zien waar ze zich in Amsterdam-Noord precies bevinden. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties, er is voor ieder wat wils.

De meeste kunstenaars werken en of wonen al jaren in Noord. Zo kun je langs creatieve hotspots zoals het NDSM en Halte Zamenhofstraat gaan, maar ook in meer landelijke delen van Noord vind je inspirerende ateliers. Een prachtige gelegenheid dus om Noord nog beter te leren kennen en te genieten van wat Noord aan kunstenaars te bieden heeft.

Centrale expositie en Art store

Tijdens het Open Atelier weekend is er een centrale expositie bij de Stichting Beeldende Kunst, de SBK in Noord (Asterweg 1a). Hier zijn alle kunstenaars met een werk vertegenwoordigd.

Tevens is er in het weekend een Mini Markt in FC Hyena. FC Hyena is een filmhuis aan het water, met uitzicht op de stad ( Aambeeldstraat 24). Hier worden kleine kunstwerken van alle kunstenaars aangeboden tegen aantrekkelijke actieprijzen.

  • Wanneer: Zaterdag 20 en Zondag 21 mei tussen 12:00 en 18:00
  • Waar: op meer dan 50 plaatsen in Amsterdam-Noord
  • Kosten: Gratis
  • Open ateliers Noord op facebook
  • Open ateliers Noord website

Reacties


ilovenoord