Duurzame en energiezuinige nieuwe IJdoornschool geopend!

Op woensdag 7 juni heeft wethouder onderwijs Simone Kukenheim, in aanwezigheid van alle leerlingen, de IJdoornschool officieel geopend. De IJdoornschool is nu een klimaat neutrale school.

Stedelijke vernieuwing Waterlandpleinbuurt

In het kader van de stedelijke vernieuwing Waterlandpleinbuurt zijn – naast sloop en nieuwbouw van woningen – ­­vrijwel alle maatschappelijke voorzieningen in de wijk vernieuwd. De oude huisvesting van de IJdoornschool aan de Werengouw was gedateerd en klaar voor vernieuwing. Een mooie nieuwe plek is gevonden aan de Alkmaarstraat 14. Hier kon een vrijstaande school komen in een verkeersveilige omgeving direct aan park de Groene Zoom. Op de voormalige locatie van de IJdoornschool worden op termijn woningen gerealiseerd.

Snelst gebouwde school van Nederland

De nieuwe IJdoornschool is misschien wel de snelst gebouwde school van Nederland. De bouw ging in juli 2016 van start en is in februari 2017 opgeleverd en in gebruik genomen. De nieuwe IJdoornschool is niet zomaar een school, maar een zogeheten klimaat neutrale school. Dit betekent dat er net zo veel energie opgewekt wordt door de zonnepanelen als er door de school wordt verbruikt. Ook zorgen goede isolatie en ventilatie ervoor dat er weinig gestookt of gekoeld hoeft te worden.

Hoogst haalbare energielabel

De wethouder onthulde tijdens de opening het energiepaneel, waarmee de leerlingen precies kunnen volgen hoeveel de school opwekt en verbruikt. Het hoogst haalbare energielabel (A++++) wat er is, is uitgereikt.

Meer onder één dak

De nieuwe IJdoornschool biedt onderdak aan een 17-klassige basisschool van Stichting Openbaar Onderwijs Noord, een voorschool, een ouderkamer van Combiwel en buitenschoolse opvang door Smallsteps. Daarnaast wordt de gymzaal door meerdere partijen gebruikt. Het schoolplein is zelfs een heel park waarin alle kinderen kunnen samenspelen. De kleuters hebben een eigen speelplein aan de voorzijde van het gebouw.

Reacties


ilovenoord