Fietsend naar de overkant in 2020 over de Javabrug!

We verplaatsen eindelijk dat gedrocht van een de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en in 2020 komt er dan op die plek een fietsbrug over het IJ! De Javabrug. Vanmiddag wordt het pas officieel bekend (maar volgens de Telegraaf is dit in kannen en kruiken) Waar de PTA naartoe verhuist is nog niet duidelijk. De nieuwe brug gaat waarschijnlijk ongeveer 11 meter hoog worden, want er moeten wel nog containerschepen met 4 containers hoog onderdoor.

Na 2020 gaat de bouw pas van start, dus tot dan toe zal het nog wel heel erg druk blijven op onze ponten! Kosten van van de aanleg zijn zo’n 210 milljoen euro. Dat is pas fietsen naar de overkant in 2025 als het balletje blijft rollen.

Twééde brug aan de westkant

Er zijn zelfs vergevorderde plannen voor een twééde brug aan de westkant, om zo de binnenstad te verlichten. Deze komt vanaf het Stenen Hoofd naar de overkant: NDSM, Buiksloterham en Tuindorp-Oostzaan zal er blij mee zijn (als ie komt). En, daar is nog veel geduld voor nodig …

Reacties


ilovenoord