Zamel je fiets in voor Amsterdamse kinderen in armoede vanaf 14 juni

Amsterdam roept samen met de ANWB Amsterdammers op om hun gebruikte fietsen in te leveren. De ANWB knapt de fietsen op en zorgt ervoor dat deze terecht komen bij Amsterdamse kinderen tussen 10 en 18 jaar die in armoede leven en geen fiets hebben. Op woensdag 14 juni start de inzamelactie bij de mobiele fietsenwerkplaats van de ANWB  aan de IJ-promenade 2, voor de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Presentator Eric Corton geeft het startsein door samen met de gemeente en de ANWB de eerste ingezamelde fietsen in ontvangst te nemen. Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Overhoeks uit Amsterdam komen de door hen ingezamelde fietsen persoonlijk overhandigen.

1 op de 4 kinderen in Amsterdam groeit op in armoede. Voor deze kinderen is het hebben van een fiets geen vanzelfsprekendheid. Als fietsstad vindt Amsterdam het belangrijk dat ook deze kinderen de fiets kunnen pakken: om naar school te gaan of met vriendjes de stad te verkennen. Fietsen is gezond, praktisch en ook nog eens goed voor het milieu. De gemeente ondersteunt de actie van het ANWB Kinderfietsenplan van harte en doneert 100 fietsen.

Programma

De feestelijke start  van de inzamelactie is op woensdag van 14 juni van 10.30 tot 11.00 uur  bij de pop-up ANWB fietsenwerkplaats, IJ-promenade 2 in Amsterdam Noord. Zanger en acteur Eric Corton is gastheer en houdt korte interviews met:

  • Erna Berends, portefeuillehouder Armoede en Welzijn van stadsdeel Noord
  • Araya Sumter, manager Betrokken van de ANWB
  • Jan Wezendonk, CEO Nationaal Fonds Kinderhulp

Leerlingen van Basisschool Overhoeks overhandigen aansluitend de eerste fietsen die door hun school zijn ingezameld.

Over het ANWB Kinderfietsenplan

Via het ANWB Kinderfietsenplan worden fietsen in heel Nederland ingezameld, opgeknapt en verspreid onder kinderen tussen de 10 en 18 jaar die in gezinnen opgroeien die onder de armoedegrens leven en zich geen fiets kunnen veroorloven. Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daar bepalen professionals welke kinderen in aanmerking komen voor een fiets.

Inzamelpunten door heel Amsterdam

Inwoners kunnen hun fiets online aanmelden via anwb.nl/kinderfietsenplan. Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 juni kunnen fietsen van 10.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd bij de pop-up ANWB fietsenwerkplaats in Amsterdam Noord of bij diverse inzamelpunten in de stad Vrijwilligers knappen ter plekke de ingeleverde fietsen op.

Meer informatie over de inzamelactie in Amsterdam voor ANWB Kinderfietsenplan:

 

Reacties


ilovenoord