Zwemwater top 10 van ilovenoord: Zwemmen in Amsterdam-Noord

Zwemmen, afkoelen, in Amsterdam-Noord is het allemaal bij de hand. Maar waar is het nou net effe niet te druk en kan je ook chill zonder al die blérende kinderen vanaf je handoek verkoeling zoeken. We zetten even 10 tips voor je op een rij, met enkele verrassingen!

1: Pontsteiger Oostveer

Met stip op 1 het kleine strandje nabij Expocafe Zamen … daar kan je lekker nog een hapje halen aan het loketje buiten. Tip: In de loods zelf staat ook een drankautomaat voor fris, en daar haal voor 90 cent haal je een ijskoud blikje!

2: NDSM brug bij Noorderlicht

Achter Noorderlicht, rondom de Gewoonboot stap je zo het water in. Niet te diep, en af en toe komt er een bootje voorbij. Wel een plekje waar je liefst met niet teveel zit, in de avonduren heerlijk toeven met een bio-patatje van Noorderlicht erbij! En een Nightwatch drankje voor de liefhebber van een “kek-non-alco drankje”.

3: Brug Kadoelen

Vanaf de brug Kadoelen is het heerlijk zwemmen, niet te druk en een leuke nieuwe plek! Handoekje mee & ideaal voor ouders met kleine kinderen.

4. Vanaf het Kippebruggetje bij DIJK 270

Durfals uit het hele stadsdeel komen er al sinds mensenheugenis om vanaf het brugwachtershuisje in het Noordhollands Kanaal te duiken. Zelfs in de regen is dat leuk, hier een “gouwe ouwe” uit het ilovenoord archief.

5: De Ceuvel Volharding

Gewoon plonzen en niet nadenken over dat dit vroeger een zwaard vervuilde scheepswerf was. Pas op met stukjes glas en steentjes! Bijna geen schaduw dus goed smeren is het devies!

6. In de Pierenbadjes van Noord

IMG_9164

Ouders met kleine kinderen kunnen terecht in een van de gratis Noordse pierenbadjes: Plejadenbadje aan het Plejadenplein in Tuindorp Oostzaan en/of het Adelaarswegbadje in het Noorderpark. Dekentje mee, koelboxje, waterpistolen en gaan met die banaan!

7. Noorderparkbad

Het Noorderparkbad. Lekker chillen voor de kids in de nieuwe buitenbaden. Ondertussen hap je als ouder een Club Sandwich weg met een wijntje of biertje op het geriefelijke terras van Grand Café Noorderpark. Een kind kan de was doen. Wel rare openingstijden en daar moet je altijd even op de site van het stadsdeel voor kijken!

8. Het IJ

In het hele IJ kun je zwemmen. Maar let goed op waar je erin springt, het is ook heel handig om er gemakkelijk weer uit te komen. Op de NDSM is er een trappetje bij Pllek en naast Noorderlicht in het zijkanaal I, vlak voor de Theo Fransmanbrug, is nu een steiger waar je makkelijk op kan klimmen en ook nog goed op kan zonnebaden! Je kan ook eens de duikplank bij Hotel de Goudfazant proberen. Meer rustiek is het “geheime strandje” dat je kan vinden bij de aanlegsteiger van het Oostveer. Je kan ook iets verder gaan met je fiets. Tussen Schellingwoude en Durgerdam ligt de ‘derde bocht’. Gezinnen picknicken er tussen de madeliefjes. Kleuters bouwen zandkastelen op het bescheiden strandje. En pubers dagen elkaar uit om zo hoog mogelijk vanaf de elektriciteitsmast in het koele water te duiken.

9. Twiske

Toegegeven: sommige strandjes zijn ‘s zomers overvol. Het Twiske is echter zo groot dat je er altijd wel je eigen paradijsje kunt vinden. Naakt lopen mag. Check het haventje en duik van de steiger!

twiske-00

10. FC HYENA / Monk / Goudfazant

Aan de kade bij FC HYENA kan je zo het water in. Soms ligt er zelfs een duikplank! Check deze video van vorig jaar!
Filmpje, plonsje, drankje, wat wil je nog meer?

Zwemwater tip 1 #ilovenoord

Posted by ilovenoord on Wednesday, September 14, 2016

 

…..

Nog meer tips? Laat het ons weten in een commentaar!

Reacties


ilovenoord