Project Wildeman presenteert ‘Happiness Unlimited’ op Over het IJ Festival

Na de succesvolle première in Berlijn strijkt Project Wildeman neer in de immense loods van Draka met de voorstelling Happiness Unlimited tijdens Over Het IJ Festival in Amsterdam Noord. Na een filosofische introductie door Zinnig Noord wordt het publiek meegenomen op reis door de eigen gedachten en dromen. Doordat het publiek een deel van de voorstelling geblinddoekt beleeft, worden de andere zintuigen en de verbeelding voortdurend geprikkeld. De reis eindigt met een spetterend muziekritueel waarin energie, virtuositeit en nieuwsgierigheid elkaar afwisselen.

Happiness Unlimited is een spannend muzikaal ritueel waarbij de ogen tijdelijk worden afgelegd. In een vreemde utopische droomfabriek onderzoekt Project Wildeman met het publiek waar het individu eindigt en het collectief begint. Geblinddoekt vindt het publiek zijn weg door een uitdagend geluidslandschap waarin akoestische instrumenten, live elektronica en poëtische teksten verleiden tot bewegen, dansen, dromen. Zinnig Noord leidt het geheel in met speelse en verrassende perspectieven over slapen en waken. Wat is echt en wat is een droom?

De wereld krimpt tot enkele centimeters van je huid, waar aanraking nog je enige zintuig is. Je kunt de anderen om je heen alleen nog vermoeden, maar je ziet ze niet meer. (…) Wilde percussie, Afrikaanse ritmes. Een stem die ons prikkelt om blind te gaan dansen. Hoe spannend is het om jezelf te observeren: op welke impulsen reageer je, op welke niet? (…) De oerwortels van theater worden op persoonlijke en zintuiglijke wijze onderzocht. Der Tagesspiegel Berlin

Deze voorstelling is in Berlijn ontwikkeld en vindt tijdens Over Het IJ Festival plaats op een fraai gelegen fabrieksterrein aan de IJ-oever tegenover het Java-eiland; in de leegstaande fabriek van Draka in Amsterdam-Noord.

Happiness Unlimited ging in première bij Neuköllner Oper in Berlijn. Na een reeks voorstellingen in Berlijn en op het Karavaan Festival in Alkmaar, doet Project Wildeman tussen 14 en 23 juli het Over Het IJ Festival in Amsterdam aan. Mis dit spektakel niet!

Speeldata:
Over Het IJ Festival

Draka, Hamerstraat 2-4
14 t/m 23 juli, 20.00 – 21.30 uurPrijs: €18 – Tickets verkrijgbaar via Over Het IJ Festival

Project Wildeman is een Amsterdams muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met elektronische soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting.

Reacties


ilovenoord