Weet jij een naam voor de nieuwe fietsbrug over het Noordhollandsch Kanaal?

Morgen 13 juli is het hoogtepunt van de bouw van de fietsers- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal in Amsterdam Noord: Het brugdek wordt na de middag vanaf het water op zijn plek gehesen! Dit wordt een precisieklus die tot op de millimeter zal moeten worden uitgevoerd.

De nieuwe brug zorgt ervoor dat het voormalige Volewijkspark en Florapark tot één park worden. De brug wordt een oost-west verbinding voor fietsers en voetgangers die het Noorderparkbad goed bereikbaar maakt.

Inhijsen van de brug

Het inhijsen van de brug vormt het hoogtepunt van het project. De afgelopen maanden heeft aannemer Friso Civiel uit Sneek op diverse locaties de beton- en staalonderdelen die de brug gaan vormen gemaakt. Vanaf 10 juli is begonnen aan het transport van de onderdelen over het water van het IJsselmeer en het Markermeer. Op 13 juli komt het transport aan bij het Noorderpark waar vanaf een drijvende bok, een plat schip met een hijsinstallatie, het brugdek wordt ingehesen.

Bedenk een naam voor deze brug!

Als het brugdek op zijn plaats ligt, duurt het nog een aantal weken voor de brug begaanbaar is. Op zondag 3 september vindt de opening plaats tijdens het Noorderparkfestival. Noorderlingen krijgen de gelegenheid om voor de opening mee te denken over een naam voor de brug. Je kunt een suggestie doen via het aanvraagformulier. De drie beste suggesties zullen tijdens het Noorderparkfestival bekend worden gemaakt. Weet jij een toffe naam?

Reacties


ilovenoord