Noorderparkfestival 2017: Bruggen Bouwen!

Zondag 3 september vindt opnieuw het Noorderparkfestival plaats. Kom naar dit gratis culturele festival voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord. Vanwege de opening van de nieuwe brug over het Noordhollandsch kanaal is ‘bruggen bouwen’ natuurlijk het thema, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin.

Om 11:15 uur start vanaf het Noorderparkbad de feestelijke optocht richting de nieuwe brug. Doe mee met een zo bijzonder mogelijk voertuig; versier je fiets, skateboard of eenwieler! Alles mag, zolang het maar niet gemotoriseerd is. De optocht voert naar de brug die om 12 uur geopend wordt door Coby van Berkum, voorzitter bestuurscommissie Amsterdam-Noord.

Na de opening wordt het startsein gegeven van de 1000 van het Noorderpark en begint het festival, met een feestelijk programma voor jong en oud, met een markt, het circus, muziek, workshops en nog veel meer! Iedereen is welkom om mee te doen!

foto Carli Prins

Muziek
Ook dit jaar verzorgt de Tolhuistuin weer de programmering van het muziekpodium. Met oude bekenden, zoals de Syrische Wasim Arslam en Solid Ground Movement, maar ook nieuw Noords talent zoals Dirty Sprite Gang en de Mississippi Riders!

Nieuw dit jaar is het Danspaleis. Het Danspaleis is een ouderwets gezellige disco voor ouderen (maar ook voor jongeren!). Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal.

Activiteiten
Zoals een ieder gewend is, staat het Noorderparkfestival ieder jaar weer bomvol met activiteiten voor jong en oud! Alles staat dit jaar in het teken van bruggen bouwen. Loop een rondje over de markt met Noordse ondernemers, kijk met open mond naar de kunsten van de circusartiesten in onze circustent of waan jezelf in de schijnwerpers en oefen op je eigen acrobatische toeren.

Bouw zelf een brug met het NDSM Kinderatelier, ontvang geheime post van Noordje, dans of speel mee met de Datschool, duik onder in de wereld van techniek met Stichting Wijsneus en dompel je onder in de poëzie van de Theaterstraat. EYE Filmmuseum neemt je mee naar de set van de virtual reality-film MovieZone. Op de filmset stap je letterlijk een filmset op en laten de regisseur, de camera-,  licht-  en geluidsman zien hoe zij werken.

Benieuwd naar het gehele programma?

Tot 3 september in het Noorderpark!

Timetable

  • 11:30 Start optocht
  • 12:00 Opening brug
  • 12:00 Opening Noorderparkfestival
  • 12:30 Start programma Noorderparkfestival
  • 13:00 Startschot 1000 van het Noorderpark
  • 20:00 Einde

Reacties


ilovenoord