Uitreiking publieksprijs Summershow Nieuw Dakota 2017

Woonachtig in noord of een atelier in noord. Noord staat centraal bij de Summershow in de Nieuw Dakota en brengt ook dit jaar weer volop creativiteit naar de NDSM-werf. Ruim vier weken lang is de expositieruimte namelijk het decor geweest van uiteenlopende kunst. Na zo’n 20 tot 40 bezoekers per dag en met de stembus gevuld werd afgelopen zondag de winnaar/winnares van de publieksprijs onthuld.

Tijdens de uitreiking van de publieksprijs is het doel van de Summershow duidelijk: kunstenaars uit Noord met elkaar verbinden. Na een korte toespraak van organisator Francis Boeske worden de kunstenaars gevraagd plaats te nemen aan tafels om elkaar beter te leren kennen. Niet alleen de kunstenaars zelf, ook een deel van het publiek neemt nieuwsgierig en vol spanning plaats.

Want hoe kun je beoordelen wie jouw stem krijgt als je slechts eén werk van diegenen hebt gezien en niets van de kunstenaar en zijn/haar achtergrond weet? Lekkere hapjes, een drankje en een doos vol vooraf bedachte vragen laten de gesprekken al snel losbranden. ‘Wat is jouw favoriete kunstenaar en waarom?’, ‘wat wordt je volgende project?’, ‘op wie ga jij stemmen?’.

Kunstenaar en publiek in gesprek

Nadat de laatste stembiljetten de stembus in zijn geschoven en de stemmen zijn geteld is het tijd voor de uitreiking. Zelf is hij niet aanwezig maar zijn kleurrijke werk mag er zijn: Daniel Mullen met zijn werk ‘New Frontier’ is de winnaar van de publieksprijs 2017!

Daniel Mullen- New Frontier

// dit is een gastbijdrage van Liza Kroes voor ilovenoord.nl

Reacties


ilovenoord