Amsterdam heeft eindelijk weer een indoor skatepark

Op 9 september 2017 opent tijdens het NK Skateboarden voor junioren indoor skatepark NOORD in ons eigen Noord. Vier jaar na het vertrek van de skatehal uit de Scheepsbouwloods op de NDSM, opent NOORD zijn deuren aan de Hamerkop. Het nieuwe indoor skatepark is volledig toegerust op het kweken van internationaal talent en is de plek om talenten voor te bereiden op de OS van 2020, waar skateboarden voor het eerst is toegelaten als Olympische Sport.

Skatepark NOORD = 1.600m2 skateplezier

NOORD is het vervolg van het succesvolle en internationaal vermaarde indoor Skatepark Amsterdam dat eind 2013 noodgedwongen moest vertrekken uit de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf. NOORD telt ruim 1.600 m2 aan oppervlakte en heeft obstakels die met hydraulische liften verhoogd of verlaagd kunnen worden, een uitvinding van NOORD initiatiefnemer Michael Groenewegen. Het indoor skatepark is een initiatief van Groenewegen, Eva de Klerk en Guido Schuurman en is ontworpen door OFMAA en Sterling Projects. NOORD heeft een eigen Skateboard School voor beginners en gevorderden geleid door Parallel Projects. Ook is er ruimte voor demo’s, wedstrijden en programma’s voor scholen, bedrijven en particulieren. Naast de school biedt het park ruimte aan horeca, gerund door skateboard professional Wieger van Wageningen, en een skateshop.

Internationale scene

De internationale uitstraling van het park is voor de kenner terug te zien in ‘street spots’, waar iconische skate spots van over de hele wereld zijn nagemaakt. Tijdens het warmdraaien in juli hebben de allerbeste skateboarders ter wereld een demo gegeven. Ook heeft het amateurkampioenschap van Europa, Damn AM Amsterdam, NOORD alvast getest. En rapper Lil’ Wayne bracht een bezoek.

Agenda september

• 2 september start lesseizoen Skateboard School – proeflessen zaterdag- en zondagochtend
• 2 september SMIB X TNO Fest 2017
• 9-10 september Finale NK Skateboarden junioren
• 24 september Worldwide Distinguished Gentleman’s Ride

NOORD

Reacties


ilovenoord