Buurthuis De Driehoek

In de wijk Tuindorp Buiksloot met haar bijna 2000 inwoners staat het Buurthuis De Driehoek, dat sinds 2014 geheel door vrijwilligers wordt gerund. Het buurthuis geeft ruimte aan de klassieke bewonersactiviteiten, zoals bingo en een klaverjasclub. Daarnaast gebeurt nog veel meer in de Driehoek. Zo kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten bij de gezamenlijke maaltijden.

Het zangkoor heeft er een plek, evenals de Folkdammers (volksdansen). Door zowel jong als oud wordt er geschilderd en er is een handwerkclub. Voor ouderen zijn er speciale bewegingsprogramma’s en elke woensdagmiddag zijn er kinderactiviteiten.

Het buurthuis is eveneens een belangrijke plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij praktische zaken; er is een apart spreekuur, verzorgd door het Leefkringhuis, en een netwerkbijeenkomst voor mensen met een krappe beurs.

Buurthuis De Driehoek huisvest ook de zogenaamde Weggeefwinkel voor gebruikte spullen, vooral kleding.


Buurtcentrum de Driehoek
Waddenweg 116
1025 PX Amsterdam

openingstijden
9.00 uur – 23.00 uur

telefoon
020 – 845 07 65

website
bcdedriehoek.nl


Reacties


ilovenoord