NDSM OPEN // 6 t/m 8 oktober

NDSM OPEN, de jaarlijkse kunstmanifestatie op de NDSM-werf is terug! Van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober vieren wij het 10 jarig bestaan van de Kunststad. Dan gaan de deuren van de grootste broedplaats van Europa weer open en is er veel te zien en te beleven voor jong en oud.

Wij beginnen vrijdagmiddag 6 oktober met het symposium ‘Making Space’. Hiervoor brengen we kunstenaars, beleidsmakers en stedelijk denkers bij elkaar om samen de urgente vraag te stellen over de noodzaak van culturele vrijplaatsen in de stad.

Na afloop van het symposium zal er tijdens een feestelijke openingsborrel een nieuw kunstwerk van het kunstenaarscollectief We Make Carpets worden onthuld. Zaterdag 7 en Zondag 8 oktober bieden wij een dagprogramma van 12.00 tot 18.00 uur aan. Meer dan 60 kunstenaars uit 40 ateliers en zeer diverse disciplines doen hieraan mee.

Binnen de monumentale Scheepsbouwloods, met zijn 20.000 m2, net zo groot als tien voetbalvelden, vind je de Kunststad waar alle ateliers zijn gebouwd door de kunstenaars zelf. Ook onder de historische X-Helling waar immense schepen ooit ter water gingen zijn eigenzinnige ateliers te vinden. Er werken hier circa 175 kunstenaars, ambachtslieden en andere creatieve makers: schilders, tekenaars, beeldhouwers, uitvinders, architecten, fotografen, ontwerpers, meubelmakers, filmmakers, theatermakers, muzikanten, een kinder-circus en veel meer.

Kom kijken achter de deuren, slenter door de monumentale binnenruimtes en langs de Hellingen, flaneer over het weidse en historische terrein van deze unieke voormalige scheepsbouwwerf aan het IJ in Amsterdam Noord.

NDSM OPEN: laat jezelf verrast worden!

  • waar: NDSM-werf (Scheepsbouwloods, X-Helling)
  • symposium Making Space Vrijdag 7 oktober van 15.00 tot 18.00 uur
  • Open Ateliers & meer Zaterdag 7 & zondag 8 oktober van 12.00 tot 18.00 uur
  • info: ndsmopen.nl

Reacties


ilovenoord