over ilovenoord

ilovenoord is één van de grootste on- en offline bottom-up communities in Amsterdam. Met ruim 25.000 bezoekers elke maand op de site van ilovenoord, 4200+ facebook fans, 2300+ twitter volgers, ruim 360+ LinkedIn leden uit Amsterdam-Noord + 1400+ nieuwsbrief abonnees, bereiken we een enorm potentieel in alle segmenten van de bevolking van het stadsdeel Amsterdam-Noord.

ilovenoord is dé stadsblog over alles in Amsterdam Noord waar je blij van wordt. Ilovenoord betrekt vrienden en maakt daarmee nieuwe vrienden. Met een redactie van 12 leden uit Noord publiceert het dagelijks artikelen, foto’s, en video’s over de verschillende wijken in Noord. Niet alleen is het online actief, ook offline zit ilovenoord niet stil. ‘Making the city’, het hartvormig logo is overal in Noord te zien op fietsen, deuren, ramen en regelmatig organiseert ilovenoord events zoals tweet-meets en facebook-gettogethers. In drie jaar tijd groeide ilovenoord uit tot één van de grootste bottom-up community’s van Amsterdam en is inmiddels opgepikt door onder andere het Parool, Metro, Bright, UrbanSignature, Easyjet Traveller Magazine, de Telegraaf  en de New York Times.

Lokaal werkt ilovenoord samen met lokale, nationale en internationale partijen om Noord te maken en een “gezicht“ te geven. Bloggen is namelijk niet alleen city-making, maar ook city-marketing.  Hoe maak je de positieve dynamiek van de site zichtbaar in de stad? Offline events is het antwoord. ilovenoord organiseert zelf events en promoot anderen die de stad maken.

Veel culturele initiatieven sluiten zich daarom aan bij ilovenoord en zoeken samenwerkingsverbanden. Aankondigingen van events, tentoonstellingen en dergelijke op onze site en via onze social media kanalen worden gretig opgepikt door onze community en een vermelding op ilovenoord staat vaak garant voor een volle zaal of druk bezocht evenement.

Niet alleen de culturele sector, maar ook politiek werkt samen met Noord. Een toekomstvisie van het stadsdeel, een Dam tot Dam loop, een picknick in het Park, een ilovenoord-pont met Koninginnedag, de opening van de Noord-Zuid lijn tunnel … ilovenoord staat er voor open.

Samen maken we Amsterdam-Noord!

ilovenoord


ilovenoord